KunstKids

WORKSHOPS VOOR KINDEREN VANAF 6 JAAR


Bij deze workshops kunnen de kinderen zich helemaal uitleven in verschillende technieken. De workshops worden gegeven op zaterdagmiddag en duren 1,5 uur. De laatste les wordt afgesloten met een echte expositie!


De kosten zijn incl. materiaal, drinken en iets lekkers.


Bij verhindering van een of meer lessen mag je deze de eerstvolgende workshop inhalen.


SCHILDEREN OP DOEK


Knuffelbeest

Daar kun je als een echte kunstenaar een schilderij op een schildersdoek maken. Je leert hoe je een onderwerp op het doek brengt en hoe je met acrylverf hoort te werken. In een groepje is schilderen heel motiverend! Gezellig wordt het zeker met verschillende schilders bij elkaar. Al het materiaal is aanwezig, dus je hoeft niets aan te schaffen. Alleen het voorbeeld mag je zelf kiezen en zelf meenemen. Uit de volgende mogelijkheden kun je kiezen: een van je favoriete sportattributen, je eigen vertrouwde knuffelbeest, een ander speeltje of voorwerp wat je heel dierbaar is. Je kunt er ook een foto van maken en die meenemen als voorbeeld.


4 zaterdagmiddagen

Kosten: € 35,00BEELDHOUWEN IN SPEKSTEEN


Speksteen is een steensoort waar je heel makkelijk in kunt raspen en vijlen. Soms is het nodig om een beetje steen weg te hakken. Op deze manier kun je zelf van een stukje steen een figuurtje maken. Je haalt steeds stukjes steen eraf totdat er een mooie vorm overblijft. Daarna kun je het door het steen te schuren heel glad krijgen. Je kunt er allerlei figuurtjes en vormen van maken. Helemaal uitleven op een stukje steen en er dan ineens een beeld van maken is wel heel spannend om te doen. We gaan je lievelingsdier maken. Zoals een echte kunstenaar dat ook zou doen! Een spekstenen beeld van eigen hand, lijkt je dat wat? Klik hier voor een aanmeldformulier.


6 zaterdagmiddagen

Kosten:  € 55,00BEELDHOUWEN IN WAS


Er wordt gewerkt met zwarte bijenwas. Door de warmte van je handen wordt de was zachter en door het knijpen en kneden wordt het soepeler en kan je makkelijk stukjes aan elkaar plakken. Deze stukjes plak je om een armatuur, zoals dat genoemd wordt, een soort skelet van het beeld dat je gaat maken. Zo kan je stukje bij beetje een beeld op bouwen. Hierbij word je geholpen. Als je tevreden over je eigen beeldje bent, kun je die ook in brons laten gieten bij een bronsgieterij!


5 zaterdagmiddagen

Kosten: € 45,00SCHILDEREN OP DOEK


Zelfportret

Hier leer je hoe je een schilderij van je eigen portret op een schildersdoek maakt. Je leert hoe je jouw gezicht overbrengt op doek en hoe je vervolgens met acrylverf op een losse manier kunt gaan schilderen. In een groepje schilderen is heel motiverend en zeker gezellig met zoveel schilders bij elkaar. Al het materiaal is aanwezig, dus je hoeft er niets voor aan te schaffen. Alleen een duidelijke (én natuurlijk je leukste!!) foto is er voor nodig, bijvoorbeeld je schoolfoto.


4 zaterdagmiddagen

Kosten: € 35,00VAN KLEI TOT KERAMIEK


Het is heel leuk om te boetseren met echte klei. Bij boetseren kun je veel mooie dingen maken, zoals maskers (fantasie-)beesten, maar ook nuttige voorwerpen zoals potten of doosjes. Je kunt een heleboel maken naar jouw eigen fantasie.


Je begint met een bonk klei en daarmee ga je zelf iets moois vormen!

Je maakt de grove vorm steeds meer naar jouw model. Dan moet het beeldje een aantal dagen tot een week drogen en gaat het werkstuk in een keramiekoven met een temperatuur van wel hoger dan 1000 ºC . Dit bakken duurt zeker 10 tot 11 uur! Na het bakken moet het nog een dag in de oven staan om af te koelen. Als je wilt, kan je het beeldje na het bakken gaan inkleuren.


Een werkstuk om voor altijd te bewaren.


6 zaterdagmiddagen

Kosten: € 55,00DRUKTECHNIEKEN


Er zijn heel veel mogeljikheden om iets af te drukken. wij beperken ons deze keer tot 2 verschillende technieken, nl. etsen (diepdruk) en linosnede (hoogdruk).


Etsen is een diepdruk. Je krast een tekening in een plaatje metaal met een metalen etsnaald. Dan wordt inkt in alle groefjes gepoetst en gaat het plaatje met een velletje papier door een drukpers heen. Het is de bedoeling dat je zelf gaat afdrukken, dus het grote wiel van de pers mag je zelf draaien! Natuurlijk helpen wij je daarbij. De afdruk wordt in een lijstje gedaan, zo leer je meteen hoe inlijsten gaat en heb je een mooi schilderijtje gemaakt!


De linosnede wordt een hoogdruk genoemd. Je maakt dan een tekening op een plaatje linoleum, daarna mag je het een en ander wegsnijden met speciale linomesjes en dan houd je een soort stempel over. Daar ga je dan je eigen gesigneerde kaartenserie van maken. Wat dat betekent en hoe dat nou precies gaat, dat leer je tijdens deze lessen! Er wordt heel goed op gelet of je op de juiste manier snijdt. En het afdrukken is net zoals bij etsen natuurlijk heel spannend. Het afdrukken doe je met speciale drukinkt. Daarna zie je pas dat wat je hebt getekend op de plaatjes in spiegelbeeld op papier staat. Wedden dat je familie en vrienden heel graag een kaart van jou ontvangen?


6 zaterdagmiddagen

Kosten: € 55,00


De workshopdata zijn op aanvraag - minimaal 6 kinderen.


Heb je zin om aan een van deze workshops mee te doen? Vraag dan je ouders om een e-mail te sturen naar: kunstkids@hobbyfarmheiloo.nl of te bellen met Trudy Keyzer, 072 533 72 93 / 06 105 852 78.