Kerstexpositie 2022

Kerstexpositie Tintoretto en Hobbyfarm Heiloo


Na 2 jaar afwezigheid door Corona perikelen zijn teken- en schildersvereniging Tintoretto en Hobbyfarm Heiloo helemaal terug met hun traditionele kerstexpositie. Net als voorheen openen Tintoretto en de Hobbyfarm wederom gezamenlijk hun deuren aan de Sluijsweijdt om een spetterende expositie te tonen aan het publiek.


Tintoretto, een teken- en schildersvereniging die inmiddels 77 jaar bestaat, organiseert een expositie van de door haar leden gemaakte werken in het atelier in de Sluijsweijdt in Heiloo. De leden van de vereniging werken in verschillende technieken en met diverse materialen. U kunt als bezoeker onder het genot van een kopje koffie of thee een groot aantal werken bewonderen. Een bezoek aan het atelier van Tintoretto is daarom een interessante en ook gezellige onderbreking van de feestdagen. Tintoretto is er trots op dat bezoekers elk jaar terugkomen, sommigen bezochten vaak al met ouders de kerstexpositie.


In de lokalen van de Hobbyfarm presenteren zowel de volwassenen als de kinderen hun werk. De Beeldhouwers verbeelden hun visie in speksteen en in keramiek. De Schilders zijn vrij in hun opzet, maar hebben ook een thema uitgebeeld naar eigen inzicht. Zij tonen u hun werken in aquarel en acryl. Ook zijn er Textiele Technieken te bewonderen, zoals Patchwork/quilten, Wol-vilten en Textiele Vormen.
De groep houtbewerking voor volwassenen presenteren prachtige werkstukken in hout.


Tevens heeft u een inzicht wat de Hobbyfarm-Kinderen vanaf 6 jaar in elkaar weten te knutselen. Aandoenlijk om te zien hoe zij als ware kunstenaars hun werkjes weten neer te zetten. De exposities worden muzikaal omlijst door Troubadour Hubert Kuijper.


De expositie is geopend op 25 en 26 december 2022 en op 1 januari 2023 van 13:00 tot 17:00 uur aan de Sluijsweijdt 9 1851 EM in Heiloo.


U kunt een kijkje nemen op de website van Tintoretto:
https://tintorettoheiloo.nl/